Kanapių sėklų aliejus.
Kanapių sėklų aliejus spaudžiamas šalto spaudimo būdu, todėl išlieka visos maistinės medžiagos.
Kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai. Kanapių aliejus itin vertinamas dėl organizmui ir odai svarbių riebiųjų rūgščių: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9, kurios sudaro net 80%. Be to, kanapių aliejaus sudėtyje šios rūgštys yra būtent tokiu santykiu, kuris žmogui pats tinkamiausias (3:1). Kanapių aliejuje gausu amino rūgščių ir proteino.
Kanapių aliejus – unikalus, nes jo sudėtyje yra chlorofilo. Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą, stiprina imunitetą, skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles, stabdo bakterijų dauginimąsi. Vos 1-2 šaukštai aliejaus turi visą rekomenduojamą Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių paros normą. Kanapių sėklų aliejus gali sumažinti kraujo trombocitų krešėjimą, gerina virškinimą, stiprina imunitetą, sumažina „blogojo“ cholesterolio kiekį. Teigiama, kad kanapių sėklų aliejuje esančios medžiagos padeda išvengti įvairių širdies ligų ir yra prevencinė vėžio priemonė. Kanapių aliejaus nepatartina naudoti kepimui.. Šis kanapių aliejus gali būti naudojamos kosmetikai, maistui ir medicinai.
ALIEJAUS VARTOJIMAS: suaugusiems 1-2 valgomieji šaukštai per dieną. Mažiems vaikams 1-2 arbatiniai šaukšteliai per dieną.
Laikyti vėsioje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių vietoje
500ml-15eur, 250ml-9eur.