Kepta žąsis. Ar galima iškepti skanią žąsį lengvai?

Galima. Žinoma, galima. Dalinamės receptu, kuris negali nepavykti, jei tik būsite kantrūs ir seksite visais žingsniais.

Taigi, kepta žąsis žąselė. Gardu ir nesudėtinga. 🥰
Mums reikės:
1 žąsies ( 5 – 6 kg)
1 v. š duskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 morka
2 saliero stiebai
česnako galvutė
truputį čiobrelių, rozmarino, šalvijų ar kitų jūsų mėgiamų prieskonių;
Padažui:
1000 ml balto vyno
1 v. š. sviesto
druskos ir pipirų pagal skonį.
Sultiniui:
1/2 v. š. druskos
5-7 žirneliai juodųjų pipirų
1-2 lauro lapai
2 morkos
1 vidutinio dydžio svogūno galva
kelios šakelės petražolių.

Žąsį gerai nuplauname, pašaliname kuo daugiau riebalų, nupjauname kaklą ir plonąją sparnelių dalį (nes jie degs), išimame kepenis, skilvelį, širdį.
Mediniu smeigtuku subadome visą žąsies odą. Tai bus ertmės, per kurias tekantys riebalai drėkins kepamą žąsį.
Visą žąsį, tiek išorę, tiek vidų, ištriname druska ir maltais pipirais. Negailėdami! Į vidų sudedame pusiau išilgai perpjautus morką ir salierus, pusiau perpjautą nelukštentą česnaką, prieskonines žoleles.
Žąsį guldome ant pilvuko ir 200 laipsnių temperatūroje kepame apie valandą. Po valandos žąsį apverčiame ir kepam dar valandą.
Kai žąsis tolygiai apskrus iš abiejų pusių, sumažinkime kaitrą iki 180 laipsnių ir dar pakepkime 2-3 valandas.
Kol mūsų žąselė skrunda, pasiruoškime sultinį. Likusias žąsies dalis ir sultiniui skirtus produktus sudedame į puodą (svogūną perpjauname pusiau), užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų ir paverdame iki valandos. Išvirtą sultinį nukošiame, šiam patiekalui bus reikalinga tik skystoji puodo turinio dalis.
Kai žąsis iškepa, išimame ją atvėsti. Tuo metu išgriebiame visus riebalus iš skardos, kurioje kepė žąsis, nepalikime joje jokių degulių. Tada į ją supilame vyną ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol vynas “išvalys” skardos dugną. Tada įpilame apie 0.5 l žąsies sultinio, dedam sviestą, pagal skonį druską ir pipirus ir verdame, kol sutirštės.
Padažą pateikiame atskirame indelyje, šalia žąsies. Skanaus!🍗💚

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *