Moliūgų cukatos. Lengvai ir paprastai

Jums reikės:
8 kg moliūgo “mėsos”
2 citrinų
1.5 kg cukraus
1 a.š. cinamono
šiek tiek cukraus pudros.

Nuvalytą moliūgą supjaustome kubeliais, užpilame cukrumi ir paliekam “pailsėti” pusei paros. Tada nupilame susidariusį sirupą, į jį išspaudžiame dviejų citrinų sultis, suberiame cinamoną ir užkaičiame. Paverdame 5 minutes ir karštu sirupu užpilame moliūgus.
Darom 12 valandų pertrauką. Po jos sirupą su moliūgais užverdame ir ant lengvos ugnies kaitiname 5-6 minutes.
Išpilame moliūgų kubelius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, šauname į karštą orkaitę ir džioviname porą valandų, praviromis orkaitės durelėmis.
Pilnai išdžiuvusius ir atvėsusius moliūgų gabaliukus pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *